یوحنا ‮معرفی انجیل یوحنا‬

معرفی انجیل یوحنا
انجیل یوحنا به لحاظ ساختار و محتوا با سه انجیل همنظر یعنی مَتّی، مرقس و لوقا، متفاوت است. در این انجیل به رویدادها و تعالیمی از زندگی عیسی اشاره شده که در سه انجیل دیگر نیامده است، به گونه‌ای که با مطالعۀ آن، تصویر کاملتری از زندگی او به دست می‌آید. یوحنا خودْ هدف خویش را از نگارش انجیل چنین بیان می‌کند: «امّا اینها نوشته شد تا ایمان آورید که عیسی همان ’مسیح‘، پسر خداست، و تا با این ایمان، در نام او حیات داشته باشید» (۲۰‏:۳۱).
در این انجیل، الوهیت عیسی با روشنی بیشتری مورد تأکید قرار گرفته است. عیسی ’کلام‘ خداست که ’انسان خاکی‘ شد تا هر که به او ایمان آوَرَد، حیات جاویدان داشته باشد.
یکی از ویژگیهای انجیل چهارم آن است که به خدمات عیسی پیش از گرفتار شدنِ یحیی اشاره می‌کند، حال آنکه سایر انجیلها خدمات عیسی را پس از این واقعه بیان می‌دارند.
در این انجیل به معجزات عیسی تحت عنوان ’آیت‘ یعنی نشانه اشاره می‌شود. معجزات عیسی نشانه‌هایی هستند از اینکه او به‌حق مسیحِ موعود و پسر خداست. هر آیت، خطابه‌ای به دنبال دارد که به تشریح حقیقتِ آشکار شده در آن آیت می‌پردازد.
یکی از نکات برجستۀ انجیل یوحنا، بهره‌گیری نمادینِ آن از امور روزمرۀ زندگی جهت به تصویر کشیدن حقایق روحانی است، که از جمله می‌توان به تمثیلهایی از قبیل آب، نان، نور، شبان و گوسفندان، و تاک و میوه‌اش اشاره کرد. به کارگیری این تمثیلها سبب شده که انجیل یوحنا از حالتی ’معنوی‘ یا ’عرفانی‘ برخوردار باشد که بخصوص برای ایرانیان بسیار دل‌انگیز است.
تقسیم‌بندی کلّی
۱- مقدمه (۱‏:۱‏-۱۸)
۲- آماده شدن عیسی برای رسالت خود (۱‏:۱۹‏-۵۱)
۳- خدمات عمومی عیسی (بابهای ۲ تا ۱۱)
۴- هفتۀ آخر زندگی زمینی عیسی و رنجهای او (بابهای ۱۲ تا ۱۹)
۵- رستاخیز عیسی مسیح (۲۰‏:۱‏-۲۹)
۶- هدف از نگارش انجیل (۲۰‏:۳۰‏-۳۱)
۷- ظهور عیسای زنده بر شاگردان در کنار دریاچۀ جلیل (باب ۲۱)

تمييز النص

شارك

نسخ

None

هل تريد حفظ أبرز أعمالك على جميع أجهزتك؟ قم بالتسجيل أو تسجيل الدخول